Jeanine Tanis

Belezen, betrokken en nieuwsgierige tekstschrijver

In mijn werk voor een uitgeverij van vakinformatie voor professionals in het mkb in Rotterdam ben ik dag in, dag uit met tekst bezig geweest. Als redacteur en later als hoofdredacteur heb ik in 15 jaar veel ervaring opgedaan met redigeren, tekstschrijven en herschrijven van teksten van anderen. In die tijd heb ik geleerd om duidelijk en begrijpelijk te schrijven en zorgvuldig te formuleren.

Mijn specialiteit is moeilijke tekst makkelijk maken. Ook over abstracte en ingewikkelde onderwerpen kan ik een toegankelijke tekst schrijven die duidelijk is en prettig om te lezen.

Als tekstschrijver schrijf ik zowel voor print als online. Artikelen en blogs, LinkedIn-posts en whitepapers, interviews, onlinetools en websiteteksten. Daarbij kijk ik goed naar de doelgroep en naar de opdrachtgever: waar is de lezer bij gebaat en wat moet het resultaat zijn?


Dat ik zelf veel en graag lees, helpt mij om snel vast te kunnen stellen wat er mankeert aan een tekst en wat er beter kan. Als tekstschrijver vind ik het dus ook heerlijk om teksten van anderen te herschrijven. Veel ondernemers en bedrijven hebben al diverse teksten liggen. Die zijn inhoudelijk vaak goed, maar hebben nog wat losse eindjes. De teksten bevatten nog fouten, zijn niet goed leesbaar of nog niet voldoende op de doelgroep gericht. Als tekstschrijver kan ik deze teksten voor je redigeren en/of herschrijven zodat je ze weer kunt gebruiken.

Als je dat wilt, kan ik de content ook voor je in je eigen cms zetten en publiceren.

Een opleiding voor vertaler Frans maakt dat ook de onvolkomenheden in een vertaling niet aan mijn aandacht ontsnappen, iets wat vooral bij persklaarmaken en redactie goed van pas komt. 

Jeanine Tanis tekstschrijver, persklaar maker, redacteur, eindredactie, Tanis Tekst

Mijn foto is gemaakt door Peter Snaterse van BeeldinZicht