Jeanine Tanis

Belezen, betrokken en nieuwsgierige tekstschrijver

In mijn werk voor een uitgeverij van vakinformatie voor professionals in het mkb in Rotterdam ben ik dag in, dag uit met tekst bezig geweest. Als redacteur en later als hoofdredacteur heb ik in 15 jaar veel ervaring opgedaan met redigeren, tekstschrijven en herschrijven van teksten van anderen. In die tijd heb ik geleerd om duidelijk en begrijpelijk te schrijven en zorgvuldig te formuleren.

Mijn specialiteit is moeilijke tekst makkelijk maken. Ook over abstracte en ingewikkelde onderwerpen kan ik een toegankelijke tekst schrijven die duidelijk is en prettig om te lezen.

Als tekstschrijver schrijf ik zowel voor print als online. Achtergrondartikelen en blogs, LinkedIn-posts en whitepapers, interviews, onlinetools en websiteteksten. Daarbij kijk ik goed naar de doelgroep en naar de opdrachtgever: waar is de lezer bij gebaat en wat moet het resultaat zijn?


Veel meters maken in lezen en schrijven, zorgt ervoor dat ik snel kan vaststellen wat er mankeert aan een tekst en wat er beter kan. Veel ondernemers en bedrijven hebben al diverse teksten liggen. Die zijn inhoudelijk vaak goed, maar hebben nog wat losse eindjes. De teksten bevatten nog fouten, hebben kromme zinnen of zijn nog niet voldoende op de doelgroep gericht. Als tekstschrijver kan ik deze teksten voor je redigeren en/of herschrijven zodat je ze weer kunt gebruiken.

Als je dat wilt, kan ik de content ook voor je in je eigen cms zetten en publiceren.

Een opleiding vertaler Frans maakt dat ook de onvolkomenheden in een vertaling niet aan mijn aandacht ontsnappen, iets wat vooral bij persklaarmaken en redactiewerk goed van pas komt. 

Mijn foto is gemaakt door Inge van Mill van Inge van Mill Photography